Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، سیدمحمدرضا موسوی‌خواه، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی صبح امروز (۱۴ فروردین‌ماه) در یازدهمین نشست ستاد بحران این شرکت که با حضور علیرضا صادق‌آبادی، معاون وزیر نفت و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی برگزار شد، گفت: خوشبختانه ضریب آمادگی خوبی در تاسیسات، انبار‌های نفت، مراکز سوخت‌گیری هوایی، مجاری عرضه و فروشندگی‌های روستایی به لحاظ خدمات‌رسانی در بحران اخیر و ایام تعطیلات نوروز (فاصله روز‌های ۲۸ اسفند ۹۷ تا ۱۳ فروردین‌ماه امسال) برآورد شده است که این عدد نشان‌دهنده آمادگی بالای این شرکت برای خدمات‌رسانی به کشور بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در این ایام هیچ گونه گزارشی مبنی بر کمبود سوخت دریافت نشد که همین موضوع نشان دهنده سوخت‌رسانی مطلوب و مدیریت بحران اخیر است.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با ارائه گزارشی جامع از روند تامین و توزیع سوخت کشور در مدت زمان یاد شده به‌ویژه در مناطق سیل زده تاکید کرد: با توجه به ذخیره‌سازی مناسب سوخت پیش از وقوع بحران سیل اخیر در مجاری عرضه و فروشندگی‌ها، باوجود خارج از مدار شدن برخی تاسیسات به دلیل آب‌گرفتگی، هیچ گونه کمبودی در زمینه تامین سوخت مورد نیاز مردم و نیرو‌های امدادی نداشتیم.

بیشتر بخوانید: سوخت مناطق سیل زده تامین شده است/توزیع یک میلیارد و ۱۵۴ میلیون لیتر بنزین در ایام نوروز

موسوی‌خواه با اشاره به ایمن‌سازی محیط انبار‌های نفت در استان‌های لرستان و خوزستان و سوخت‌رسانی مطلوب در این تاسیسات تصریح کرد: انبار نفت خرم‌آباد و ملایر نیز که به دلیل آب‌گرفتگی به‌طور موقت از مدار خارج شده بود، با تامین برق اضطراری از طریق ژنراتور‌های موجود در انبار، هم اکنون در سرویس قرار دارد.

وی گفت: دو جایگاه از سه جایگاه عرضه سوخت موجود در شهرستان پلدختر به دلیل سیلاب از مدار خارج شده‌اند که به‌منظور خدمات‌رسانی مطلوب از طریق ۲ کامیون گاز مایع نسبت به سوخت‌رسانی به مردم اقدام می‌شود.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با اشاره به تحویل ۱۴ هزار لیتر نفت سفید به فرمانداری پلدختر گفت: سوخت موردنیاز بالگرد‌ها و خودرو‌های امدادی در این شهرستان و شهرستان دره شهر نیز به صورت کامل تامین شده است.

صنعت نفت ارتباط مخابراتی و زمینی پلدختر را برقرار کرد

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران همچنین با اشاره به حضور دائمی نماینده شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی در نشست‌های ستاد مدیریت بحران وزارت کشور گفت: با حضور در این نشست‌ها هماهنگی لازم برای برقراری ارتباط مخابراتی و زمینی با امدادرسانی تجهیزات شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران و شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی انجام شد.

موسوی‌خواه افزود: به منظور امدادرسانی به استان خوزستان از طریق استقرار شبانه‌روزی مخازن ۲ هزار لیتری سوخت مورد نیاز ۳۷ دستگاه بیل مکانیکی برای ساخت سیل‌بند‌ها در این استان تامین شده و با توجه به آغاز فصل برداشت محصول، سوخت کشاورزی این استان نیز تامین شده است.

وی همچنین از پایش مستمر مخازن جایگاه‌های عرضه سوخت به‌منظور بررسی آب‌گرفتگی‌های احتمالی خبر داد و تاکید کرد: مخزن یک جایگاه در شهر چالوس به دلیل نفوذ آب مخزن پاکسازی شد.

صادق‌آبادی نیز در این نشست با قدردانی از فعالیت شبانه‌روزی کارکنان شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی و خطوط لوله و مخابرات نفت گفت: لازم است این آمادگی و هوشیاری تا عادی شدن شرایط در کشور ادامه یابد.

وی همچنین با اشاره به ضریب ۹۹.۸ درصدی آمادگی شرکت ملی پخش در بحران سیل اخیر گفت: عملکرد این مجموعه در خدمات‌رسانی به مردم و نیرو‌های امدادی عالی بوده و تاکنون هیچ گزارشی مبنی بر کمبود سوخت دریافت نکرده ایم.

معاون وزیر نفت در امور پالایش و پخش در این نشست که ارتباط تلفنی با مدیران شرکت‌های ملی پخش فرآورده‌های نفتی در مناطق سیل‌زده (گلستان، لرستان، خوزستان، ایلام، کرمانشاه و آبادان) برقرار شد، دستور‌ها و تمهیدات لازم به منظور استمرار سوخت‌رسانی مطلوب را صادر کرد.

انتهای پیا/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت نفت سوخت رسانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۲۹۶۹۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

صادرات نفت خام با خط لوله نداریم

به گزارش قدس آنلاین، ارسلان رحیمی مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ایران در نشست خبری با اصحاب رسانه گفت: سرقت از خطوط لوله همواره وجود داشته و به دنبال کاهش آن هستیم البته این سرقت‌ها صدماتی را وارد می‌کنند.

رحیمی ادامه داد: خوشبختانه اقدامات و فعالیت‌های تجهیزاتی در دستور کار است و اقداماتی که انجام شده نشان دهنده عملکرد موفق ما است به طوری که در سال ۱۴۰۱ نزدیک به ۴۷ مورد انشعاب غیر مجاز داشتیم که ۳۵ مورد به برداشت رسیده بود در حالی که در سال ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ از ۴۷ مورد انشعاب غیر مجاز به ۴۱ مورد رسیده است که ۲۵ مورد انشعاباتی بوده که به برداشت نرسیده است.

وی در پاسخ به سوال مهر مبنی بر اینکه آیا ترانزیتی با کشورهای همسایه وجود دارد، گفت: برای همسایگان خط لوله‌ای برای انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی وجود ندارد و زمانی که انتقال فرآورده‌های نفتی صورت می‌گرفت به وسیله نفت کش بوده است.

این مقام مسئول در پاسخ به سوال دیگر مهر مبنی بر اینکه چه میزان صرفه جویی از طریق انتقال نفت خام و فرآورده‌های نفتی به خطوط لوله صورت می‌گیرد، خاطر نشان کرد: میزان هزینه صرفه جویی یک‌میلیارد دلار است که تقریباً ۹.۵ برابر است، زیرا عددی که انتقال می‌دهیم بسیار ناچیز و ۷۰ تومان است که این انتقال با نفت کش ۹ تا ۱۰ برابر می‌شود.

به گفته این مقام مسؤول از مجموع این انتقالات ۷۱ میلیارد لیتر مربوط به نفت خام و ۶۶ میلیارد لیتر مربوط به انتقال انواع فرآورده نفتی است.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت ادامه داد: آمار گویای این است که باتوجه به اینکه در سال ۱۴۰۱، ۱۳۲ میلیارد لیتر مواد نفتی انتقال داده شده و در سال گذشته، ۱۳۷ میلیارد لیتر که نشان دهنده رشد ۳.۷ درصدی در فرآیند انتقال است که این امر نشان دهنده تعمیرات به موقع و بهتر انجام شدن عملیات است.

رحیمی خاطر نشان کرد: میزان انتقال ۱۳۷ میلیارد لیتر نفت و فرآورده با خطوط لوله معادل تردد ۵.۵ میلیون نفتکش ۲۵ هزار لیتری است، در صورت تردد این تعداد نفتکش، سالانه ۲.۵ میلیارد لیتر گازوئیل صرف سوخت این تفتکش‌ها می‌شود در صورتیکه مصرف خط لوله ۸۰۰ میلیون لیتر سوخت است که سالانه ۱.۷ میلیارد لیتر به ارزش یک میلیارد دلار صرفه جویی در مصرف سوخت می‌شود..

وی ادامه داد: خط لوله گوره به جاسک، خط لوله‌ای است که هدف اولیه آن صادرات است که ذز اساس نامه صادرات در فیلد کاری ما نیست به همین دلیل همکاران ما اکنون به عنوان پایشگر حضور دارند و قرار بر آن است که شرکت ملی نفت این پروژه را به پایان برساند که علاوه بر صادرات یک خط انشعابی به پالایشگاه بندر عباس دارد.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت اضافه کرد: خط دوم ۲۶ اینچ بندرعباس به رفسنجان تا سه ماه آینده تکمیل می‌شود و با یک خطی که در این مسیر داریم، تجمع فرآورده را در بندرعباس داریم که با بهره‌برداری از خط دوم، این مشکل برطرف خواهد شد.

وی ادامه داد: یکی از اهداف ما مبارزه با قاچاق سوخت است و میزان انتقال سوخت به نیروگاه‌ها بیش از ۳ میلیارد و ۸۵۰ میلیون لیتر به ۱۹ نیروگاه بوده است که با برنامه ریزی های انجام شده به سایر نیروگاه‌ها مانند نیروگاه علی آباد متصل می‌شویم.

رحیمی خاطر نشان کرد: خط لوله تابش و خط لوله پارس هنوز وارد فاز اجرایی نشده‌اند، بلکه در مرحله طراحی هستند و به دلیل بزرگ بودن این پروژه‌ها، اینطور نیست که تا دو سال آینده انتظار بهره برداری از آنها را داشته باشیم.

مدیرعامل شرکت خطوط لوله و مخابرات نفت اضافه کرد: میانگین طول عمر خطوط انتقال نفت و فرآورده در جهان را ۲۵ تا ۳۰ سال است که متوسط عمر خطوط انتقال نفت خام ایران ۳۳ سال و میانگین عمر خطوط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی کشور ۳۷ سال است اما با رسیدگی به‌موقع و بهره برداری درست، خطوط را در مدار بهره‌برداری داریم و اگر خطی با فرسودگی مواجه شود، طرح احداث خطوط لوله جایگزین تعریف و اجرایی می‌شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • صادرات نفت خام با خط لوله نداریم
  • پلیس: در روز‌های آینده سامانه درخواست اینترنتی کارت سوخت معرفی می‌شود
  • ◄ رفع مسدودی ۶۰۰۰ کارت سوخت کامیون و اتوبوس
  • معرفی سامانه درخواست اینترنتی کارت سوخت در روز‌های آینده
  • فراجا: سامانه اینترنتی درخواست صدور کارت سوخت به زودی معرفی می‌شود
  • سامانه درخواست اینترنتی کارت سوخت معرفی می‌شود
  • روند صدور درخواست کارت سوخت تغییر می کند | سامانه جدید روزهای آینده معرفی می‌شود
  • سامانه درخواست اینترنتی کارت سوخت در روزهای آینده معرفی می‌شود
  • معرفی سامانه درخواست اینترنتی کارت سوخت در روزهای آینده/ تسریع در صدور کارت‌های سوخت
  • مسدود شدن ۲۹۰ کارت سوخت در کردستان